artikel

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

Horeca

Ingrediënten 500 gr aardappelen 500 gr koolraap Zout Peper 4 bosuitjes 200 gr veldsla 25 gr boter 300 gr shoarmavlees 3/4 dl gezeefde tomaten 5 gr. bouillonpoeder BereidingswijzeMaak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in […]

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

Ingrediënten
500 gr aardappelen
500 gr koolraap
Zout
Peper
4 bosuitjes
200 gr veldsla
25 gr boter
300 gr shoarmavlees
3/4 dl gezeefde tomaten
5 gr. bouillonpoeder

Bereidingswijze
Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat. Schep de uienringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Reageer op dit artikel