artikel

Krokante kip

Horeca

Zoetzuur en krokant vallen bij ons vrijwel altijd in de smaak. Een gerecht dat beide kenmerken in zich verenigt, kan niet kapot. Krokante Kip of kalkoenfilet in sesam met sinaasappelsaus.

Krokante kip

Ingrediënten voor 2 personen:
200 g kip of kalkoenfilet
2 sinaasappels (geschild en in schijfjes)
snufje witte peper
1 eiwit
2,5 ml zout
20 ml aardappelmeel
25 ml suiker
150 ml sinaasappelsap
5 ml custardpoeder
10 ml Cognac
1/4 limoen
15 g zwarte en witte sesamzaadjes

Bereiding:
Laat de kipfilet 15 minuten marineren in eiwit, zout, witte peper en aardappelmeel. Wentel de filet in de zwarte en witte sesamzaadjes en frituur de kip in 5 minuten in olie van 180?C krokant. Zet de krokante filet apart. Meng in een pan de suiker, sinaasappelsap, custardpoeder, Cognac, limoensap, 1 ml zout en aardappelmeel. Verwarm de saus tot deze zachtjes kookt. Leg de vers geschilde sinaasappelschijfjes dakpansgewijs op een bord, schaaf wat schil van de groene limoen en strooi dit op de sinaasappelschijven. Doe de saus eerst op een bord en leg daarna de krokante filet er op.

Reageer op dit artikel