artikel

Krokante sliptong met eiersaus

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 sliptongetjes zonder vel
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes oud witbrood of 4 eetlepels
  • paneermeel
  • zout, peper
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 150 g veldsla
Krokante sliptong met eiersaus

Bereidingswijze:
Kook 1 ei ca. 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan. Verhit 50 g boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 °C.

Pel intussen het ei en prak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast. Lekker met gekookte krieltjes.

Reageer op dit artikel