artikel

Krokante wentelteefjes uit de oven

Horeca

Wentelteefjes. Superklassiek en iedereen kent ze. Gemaakt van oud brood en gebakken in de koekenpan. Een variant hierop zijn de krokante wentelteefjes, gebakken in de oven.

Krokante wentelteefjes uit de oven

Neem gewoon wit brood, steek er rondjes of andere vormen uit en haal die door een beslag van melk, eidooier, een klein beetje suiker en kaneelpoeder. Het kaneelpoeder kan desgewenst vervangen worden door speculaaspoeder. Paneer het doorgehaalde brood vervolgens in Florentiner-mix, een kant en klaar verkrijgbaar droog koekjesbeslag.

Bak nu het doorgehaalde en gepaneerde brood in de oven. Er komt dan een heerlijk crispy jasje omheen te zitten. Een soort broodcroutons met kaneel- of speculaas- en honingsmaak (van de Florentiner-mix). Heel goed te gebruiken voor een dessert, met wat ijs, (rood) fruit en of sabayon. Maar ook lekker als toastjes met een beetje eendenlevermousse of paté.

De krokante wentelteefjes kunnen goed van tevoren gebakken worden en zijn in een goed afgesloten trommel enige dagen houdbaar.

Reageer op dit artikel