artikel

Kurhaus Hotel wint Keltum-Gero trofee

Horeca

Martin Bruins en Jurgen Coppen van het Kurhaus Hotel in Scheveningen hebben de kookwedstrijd ‘internationale keuken’ gewonnen. Hun viergangenmenu werd door de jury als beste beoordeeld. De wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Europa Culinair (SEC), was woensdag op de BBB.

Kurhaus Hotel wint Keltum-Gero trofee

In volledig kokstenue streden tien equipes van twee personen om de hoofdprijs. Zij moesten een exclusief viergangenmenu, met als tussengerecht forel, volgens eigen receptuur bereiden. De kostprijs van het menu mocht niet hoger zijn dan ƒ25 per persoon. Een internationale jury beoordeelde de gerechten vervolgens op bereiding, smaak, juiste behandeling van grondstoffen, presentatie, hygiëne, originaliteit en kostprijs. De tweede prijs ging naar David de Cort en Santiago Rebes Weindl van H.R. De Rosep in Oisterwijk. Sylvian van Elmbt en Olivier Ceulenaere van restaurant Le Sapiche Gulpen en Troisgros in Roanne (Frankrijk) werden derde.

Lees voor meer nieuws over de BBB:

Joop Pauwe wint wedstrijd ‘oesters openen’

Ronald Kuiters maakt lekkerste pizza

Patrick Tentij: beste vegetarische menu Wijnevenement KHN: extra eurocompensatie Discussie hoteliers: ‘Douchen op de gang kan niet meer’ EFFF: niveau belangrijker dan omvang Kookwedstrijd: militairen zeggen af Brandpreventie moet, ook op de BBB Gilde Opleidingen Venlo wint kookwedstrijd Eerste beursdag BBB goed bezocht BBB mooier en groter dan ooit Ruim 300 exposanten op BBB

Reageer op dit artikel