artikel

Labrador prawn skewer with watercress sauce

Horeca

Aan de kust van Labrador komen veel walvissen voor. Bovendien is het er geweldig om te kajakken. Er wordt in deze gebieden dan ook veel op grote garnalen gevist, heerlijk in een gerecht als Labrador prawn skewer with Watercress sauce.

Labrador prawn skewer with watercress sauce

Ingrediënten
4 grote garnalen
4 reepjes katenspek
15 ml boter
waterkerssaus
1 bos waterkers
125 ml droge witte wijn
250 ml visbouillon
1 sjalotje
1 teentje knoflook
125 ml ongezoete room
zout en peper

Bereiding
Ontdoe de garnalen van de kop en pel de staarten. Peper en zout de staarten en wikkel ze in het spek. Verhit de boter in een pan en bak de staarten in 2 minuten aan beide zijden goudbruin.Saus: Leg de waterkers 10 minuten in zout water en daarna in schoon koud water. Pureer de waterkers in een foodprocessor. Kook de wijn, visbouillon, sjalotjes en knoflook vijf minuten, voeg dan de waterkers toe en op het laatst de room. Laat iets inkoken en breng op smaak met peper en zout. Prik de warme staartjes aan een spies en serveer met Cressonsaus.

Ingrediënten
4 grote garnalen
4 reepjes katenspek
15 ml boter
waterkerssaus
1 bos waterkers
125 ml droge witte wijn
250 ml visbouillon
1 sjalotje
1 teentje knoflook
125 ml ongezoete room
zout en peper

Bereiding
Ontdoe de garnalen van de kop en pel de staarten. Peper en zout de staarten en wikkel ze in het spek. Verhit de boter in een pan en bak de staarten in 2 minuten aan beide zijden goudbruin.Saus: Leg de waterkers 10 minuten in zout water en daarna in schoon koud water. Pureer de waterkers in een foodprocessor. Kook de wijn, visbouillon, sjalotjes en knoflook vijf minuten, voeg dan de waterkers toe en op het laatst de room. Laat iets inkoken en breng op smaak met peper en zout. Prik de warme staartjes aan een spies en serveer met Cressonsaus.

Reageer op dit artikel