artikel

Lamsvlees: mals vlees om van te genieten

Horeca

Ondanks het feit dat het Nederlands lamsvlees het hele jaar door verkrijgbaar is, staat het jonge malse vlees synoniem aan de lente. Vooral ook, omdat tijdens, het voorjaar de aanvoer het grootste is en het vlees aantrekkelijk geprijsd is. Een mooie gelegenheid om Nederlands lamsvlees eens extra onder de aandacht te gaan brengen bij uw klanten.

Lamsvlees: mals vlees om van te genieten

Culinair veelzijdig

Lamsvlees heeft een grote aantrekkingskracht op iedereen die van lekker eten houdt. Het biedt in culinair opzicht vele mogelijkheden. Het is bij uitstek geschikt om te grillen, te barbecuen, te bakken in de pan en te braden in de oven. Het is jong, mals vlees dat uitmunt in veelzijdigheid en daarom bij uitstek geschikt is voor elke keuken. Gecombineerd met lentegroenten, zoals verse peultjes of asperges, kan er een heerlijke maaltijd worden samengesteld.

Lamskotelet

Lamsvlees met been, afkomstig van de gehele rug, zonder hals. Het vlees is redelijk mager met mogelijk een dun vetrandje. Het vlees heeft een fijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. De koteletten kunnen zowel enkel als dubbel geleverd worden.

Bereidingsadvies: bakken, grillen barbecue: 5 à 6 minuten (100 gram).

Lamsrollade

Gezouten en gekruid lamsvlees dat opgerold en bijeengehouden wordt door middel van touwtjes, een netje of eetbare folie. Het vlees is mager tot doorregen afhankelijk van het vleesdeel en bevat geen (kraak)been en harde pezen. Het vlees bevat matig tot weinig bindweefsel.

Bereidingsadvies: braden: 40 minuten (1 kilo).

Lamslapjes

Redelijk mager lamsvlees afkomstig van mogelijk verschillende onderdelen van het lam met een dun vetrandje. Het vlees heeft een fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel.

Bereidingsadvies:sauteren: 3 minuten per kant (90 gram).

Lamsbout

Lamsvlees met of zonder been, afkomstig van de achterspan van het lam (niet van de schouder). Het vlees is redelijk mager, bevat weinig bindweefsel en wordt bijeengehouden door vliezen en vet. Mogelijk is het vlees bedekt met een vet laag. Het schenkelvlees is pezig (indien aanwezig)

.Bereidingsadvies:oven/bakken/braden/grillen, barbecue: tijden afhankelijk van het soort lapje.

Voedingswaarde

Niet alleen culinair is lamsvlees veelzijdig, het biedt daarnaast ook een uitstekende voedingswaarde. Lamsvlees levert per 100 gram, levert maar liefst dertig procent van de benodigde eiwitten. Het bevat daarnaast o,a, ook ijzer en vitamines B en D. Kortom het is nu de tijd om volop te proeven en te genieten van Nederlands Lamsvlees.Heeft u interesse in lamsvleesrecepten of in gratis promotiemateriaal voor Nederlands lamsvlees neem dan contact op met het Voorlichtingsbureau Vlees: tel. 079-363 49 49 of kijk of de site: www.vlees.nl

Reageer op dit artikel