artikel

Lamsvlees met courgette

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen :

 • 200 gram lamsvlees
 • 2 theelepels garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
 • zout
 • peper
 • 1 eetlepel olie
 • 2 ontvelde vleestomaten (evt. tomaten uit blik)
 • 1 ui
 • 1 courgette
 • 1 teentje knoflook
 • 1 appel
 • 2 eetlepels rozijnen
 • 50 gram zilvervliesrijst
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • ½ bouillontablet
 • 1 dunne prei
Lamsvlees met courgette

Bereidingswijze:
Snij het lamsvlees in blokjes en kruid het vlees met garam masala, zout en peper. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in stukken. Snij de courgette in halve plakjes. Schil en snij de appel in blokjes.

Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie en bak het lamsvlees snel aan. Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomaat, courgette, uitgeperst teentje knoflook en appel toe en bak deze even mee. Schep alles goed doorelkaar. Voeg als laatste toe: rozijnen, zilvervliesrijst, ketjap, stukje bouillontablet en ca. 2 dl water. Breng alles aan de kook en laat het gerecht ca. 30 minuten met deksel op de pan zachtjes stoven.

Was intussen de prei en snij de groente in dunne ringen. Stoof de prei de laatste 5 minuten mee met de schotel. Serveer direct.

Reageer op dit artikel