artikel

Lamsvleeskroket met risotto en bospeen

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. De komende weken gaan we culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Lamsvleeskroket met risotto en bospeen

Texelse lamsvleeskroket met risotto en bospeen

Bereidingswijze:

Was de rijst in ruim koud water en laat het goed uitlekken. Verhit een pan met daarin een klontje boter, fruit hierin de uitjes aan en voeg de gewassen rijst toe. Vul eventueel met water aan totdat de rijst ‘drassig’ is. Laat de rijst op een matig vuur rustig gaar worden.

Schil de bospeen tot het juiste formaat en kook de wortels in ruim water met zout, suiker en klontje boter beetgaar. Frituur de Texelse lamsvleeskroket goudbruin.

Bak intussen de gesneden paddestoelen in een kokenpan met een beetje olijfolie goudbruin, blus het geheel af met de port, voeg daarna de bruine basissaus toe en laat het geheel inkoken tot de saus de door u gewenste dikte bereikt heeft. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Als het water door de rijst is opgenomen, vul dan met een lepel een koffiekopje met ruist en druk dit goed aan; keer het kopje om op een bord. Plaats hiernaast de wortels en de kroket, giet de saus op het bord en garneer het geheel met de slasoorten.

Kroketgerechten:

Reageer op dit artikel