artikel

Lamsvleeskroket met rozeval-aardappelpuree

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. We gaan culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Lamsvleeskroket met rozeval-aardappelpuree

Texelse Lamsvleeskroket met rozevalaardappelpuree

Bereidingswijze:

Kook de rozevalaardappels en met schil in ruim water gaar, giet ze af en stoom ze droog. Roer de gehakte kruiden samen met een klontje boter door de aardappelen (niet stampen). Maak de puree op smaak met peper en zout en houd deze warm op de rand van het fornuis.

Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin kort de lamskoteletjes aan beide kanten. Frituur intussen de Texelse lamskroket goudbruin. Verhit de lamsjus en roer hier de Zaanse mosterd door en maak de saus op smaak met peper en zout.

Knijp van de puree een mooie bol op een bord en leg deze tegen de kroket. Zet de lamskoteletjes tegen de kroket en giet de saus om de puree. Leg daarna in een koekenpan de blokjes paprika in de saus en decoreer het bord met de sla en de shiso kruiden en giet de saus over het geheel.

Kroketgerechten:

Reageer op dit artikel