artikel

Lamsvleeskroket op bedje van kruidensla

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. De komende weken gaan we culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Lamsvleeskroket op bedje van kruidensla

Texelse lamsvleeskroket op bedje van kruidensla

Bereidingswijze:

Pluk alle slasoorten voorzichtig in kleine stukjes van gelijke grootte. Gebruik hiervoor alleen de mooie blaadjes. Doe hetzelfde met de kruiden en meng het geheel luchtig door elkaar. Maak van de olie, azijn en mosterd een dressing en maak deze op smaak met peper en zout.

Dresseer de sla op het bord en frituur de kroket goudbruin. Leg de kroket op de sla en giet de dressing er om heen. Verdeel de tomatenblokjes in de dressing. Decoreer het bordje met een blad verse basilicum.

Kroketgerechten:

Reageer op dit artikel