artikel

Lang leve de Cote d Azur

Horeca

Lang leve de Côte d’Azur

Lang leve de Cote d Azur

Wat een hotelier allemaal wel niet meemaakt

240 pagina’s, paperback, 12 x 20 cm, zwartwit-foto’s

Prijs : € 13,95

Bestellen>>>

Toen Arnold Verhoeven mij vroeg of ik het manuscript van dit boekje zou willen lezen (èn keuren) zei ik volmondig “ja”. Ik had zijn eerste liefdesverklaring, ‘Gek van de Côte d’Azur’ immers in één adem verslonden en was nieuwsgierig naar verdere fraaie verhalen over boeven, vakantiegangers, feestvierders en lastig personeel. Arnold Verhoeven, die met zijn charmante vrouw Debby een groot hotel runt in Le Cannet, heeft in zijn uitgebreide carrière heel wat mensenkennis opgedaan en kan daar met Brabantse humor zeer vlot over schrijven. Als je – zoals ik – hier zelf al 25 jaar woont, kun je al lezende een glimlach niet onderdrukken bij de dagelijkse calamiteiten in het contact met politie, gestrande chauffeurs en teleurgestelde toeristen. Verhoeven beschrijft wederom elke herkenbare situatie op laconieke wijze en behoedt de argeloze lezer bovendien voor mogelijke misstappen, zoals het impulsief aankopen van een huis of een lapje grond … ! Je zou dit ludiek kunnen noemen maar daar is het gelukkig te lichtvoetig voor.

Ik ben dus blij dat mijn vriendin en buurvrouw Thérèse Steinmetz mij met onze Hollandse hotelier in kennis heeft gebracht en hoop op nog meer soortgelijke pennenvruchten over ons dierbare zonnige woongebied, om ook die weer te lezen bij een glas koele rosé aan de rand van de lauwe piscine!

Reageer op dit artikel