artikel

Lasagne van klapstuk met hutspot

Horeca

Ingrediënten:
300 g klapstuk
1 kruidenbuiltje
200 g wortels (in reepjes gesneden)
400 g pureestaafjes (diepvries)
1 eetlepel paneermeel
30 g boter
200 g ui (in halve ringen gesneden)

Lasagne van klapstuk met hutspot

Bereiding:
Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en wacht tot het weer gaat koken. Zet daarna het vuur laag. Eventueel afschuimen en het kruidenbuiltje toevoegen. Laat het vlees in ca. 2 1/2 uur zachtjes gaar worden.

Neem het vlees uit de pan en laat de verkregen bouillon afkoelen. Blancheer de uien en de wortel in de bouillon beetgaar. Beboter een ovenvaste schotel. Bedek de bodem met de helft van de pureestaafjes, daarbovenop de helft van de uien en wortelen.

Snijd het klapstuk in plakjes en verdeel deze over de uien en wortelen. Bedek het vlees weer met uien en wortelen en tot slot de pureestaafjes. Bestrooi de schotel met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op. Verwarm en gratineer de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende ca. 25 minuten.

Reageer op dit artikel