artikel

Leerzame dag voor cafetariahouder

Horeca

De coöperatieve vereniging Alliantie Fast Dining Bedrijven hield 18 december de eerste open ledenbijeenkomst. Deze werd gehouden bij Culifrost in Holten, een bedrijf dat onder meer de vleesproducten van Enkco levert aan cafetaria’s. Erik van Aagten van cafetaria De Brabander in Amerongen, ruim een maand lid van de alliantie, maakte aantekeningen.

Leerzame dag voor cafetariahouder

07.30 Op dit tijdstip sta ik altijd op. Ik laat eerst de hond uit en breng daarna de kinderen naar school. Om 9.00 uur vertrek ik met Dirk Wagensveld naar Holten. Dirk komt in februari bij mij in vaste dienst.

10.15 We komen aan bij Culifrost. We krijgen uitleg over Enkco en daarna volgt een rondleiding door het bedrijf en het laboratorium. Daarna krijgen we een demonstratie van de kok van Enkco. Hij laat ons zien wat de mogelijkheden zijn met de vleesproducten en vegetarische producten. Het is zeer interessant, omdat hij demonstreert dat er veel mogelijkheden zijn om je te onderscheiden van andere cafetaria’s. Tijdens de presentatie eten we gelijk mee.

14.30 We praten na over de alliantie en maken kennis met andere leden. Het feit dat ik voordelen kan plukken van samenwerking en toch zelfstandig kan blijven, bevalt me goed. Ook vind ik het belangrijk om van elkaar te kunnen leren. We worden door één van de leden, Ruud de Veen, uitgenodigd zijn cafetaria te komen bekijken. Daarom vertrekken we na de bijeenkomst naar zijn snackhouse De Daltons in Voorthuizen.

17.00 We komen aan bij De Daltons en Ruud leidt ons rond. Het is goed om bij anderen een kijkje in de keuken te kunnen nemen, daar heb je meer aan dan verkooppraatjes van vertegenwoordigers. Ik zie diverse zaken die ook voor mij van belang kunnen zijn.

19.30 Ik kom weer thuis. Ik breng de kinderen naar bed en laat nogmaals de hond uit. Om 20.30 uur moet ik naar de zaak om mijn medewerker af te lossen

23.00 Ik sluit de zaak. Een half uur later ben ik thuis. Ik eet nog wat en laat voor de laatste keer vandaag de hond uit. Om 01:00 ga ik slapen. Het was een leerzame dag.

Reageer op dit artikel