artikel

Librije hotel is race tegen de klok

Horeca

Veertig luxe kamers, een restaurant voor veertig gasten, een kookschool, een wijnkelder en een uitgebreid terras op de luchtplaats van de oude gevangenis. Jonnie en Thérèse Boer hebben hun zes jarig bouwproject bijna voltooid.

Librije hotel is race tegen de klok

Het hotel, gevestigd in een oude gevangenis, moet over een paar dagen open. Alle veertig kamers krijgen een geheel eigen karakter. Van naam tot inrichting. Alles verschilt. Een kleine week voor de opening gaven de eigenaren een rondleiding door het hotel.

Voor het restaurant, Librije’s Zusje genaamd, mikt driesterrenchef Jonnie Boer op een niveau hoger dan Bib Gourmand, verklapt hij tijdens de tour door de dan nog stoffige gangen. Negen man in de keuken verzorgen gerechten in het veertig couverts tellende restaurant.

In de kelder van het monumentale pand komt de kookschool; Het Atelier. 24 Leerlingen kunnen in een ruime ruimte bijgeschoold geworden. De leerruimte is voorzien van alle gemakken. Er is zelf een douche om fris en schoon aan de training te beginnen. De nieuw op te richten Gilde Academy van het Gastvrijheidsgilde zal hier onder andere leerlingen bijscholen.

Zondag 25 mei gaat het hotel officieel open. Jonnie en Thérèse Boer hebben zes jaar en 5,5 miljoen euro gestopt in het prestigieuze project. Naast hun driesterrenrestaurant, de Librije Winkel, cateringpoot Food on Tour, en restaurant De Koperen Kees in het Theater is het Librije Hotel een loot aan de Librije boom.

Reageer op dit artikel