artikel

Machine neemt ambacht over

Horeca

De Pastochef van Carpigiani, een machine voor de banketbakkerij, is nu multifuntioneel gemaakt zodat hij ook in te zetten is in de patisserie- en restaurantkeuken voor de ambachtelijke bereiding van zowel zoete als hartige producten. De Pastochef is in staat haar ingrediënten te koelen en te verwarmen tussen de 0 en 110 graden Celcius. Om deze innovatie te introduceren, is er op 9 oktober een interactieve demonstratie rondom de Pastochef. Die wordt verzorgd door Rudolph van Veen en Robert van Beckhoven.

Machine neemt ambacht over

rudolph van veenDe Pastochef is in staat haar ingrediënten te koelen en te verwarmen tussen de 0 en 110 graden Celcius. Gelijktijdig is het mogelijk om de massa te mengen in diverse snelheden. De bewerkingen worden elektronisch aangestuurd en zijn middels een computerprogramma vast te leggen. Naar verluidt zijn ze gelijk aan de handmatige bereidingswijzen, waardoor de kwaliteit van de producten overeenkomt met het originele vakmanschap. De machine voldoet aan alle HACCP-normen en bereidt complete recepturen. Voorbeelden hiervan zijn gele room, jam, bavarois en ganache. Ook kan de machine chocolade tableren en vruchten pocheren.

Om deze innovatie te introduceren, is er op 9 oktober een interactieve demonstratie annex workshop rondom de Pastochef. Die wordt verzorgd door Rudolph van Veen (SVH-Meesterkok, Nederlands patisserieteam) en Robert van Beckhoven (SVH-Meesterkok, Meesterijsbereider) samen met Hans Kennis (SVH-Meesterijsbereider, chocolatier, patissier) in de patisseriekeuken van Van Beckhoven in Oisterwijk. Een beperkt aantal plaatsen is nog beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.carpigiani.nl

Reageer op dit artikel