artikel

Manitoba indian pudding

Horeca

Opaskwayak noemen de lokale Indianen deze pudding. Hij wordt veel gegeten tijdens de pow wows, dansfestijnen die elk weekend wel ergens door de natives worden gehouden.Het recept van de Manitoba Indian Pudding is ooit door de Engelsen in Canada geïmporteerd. De basis bestaat uit brood, oorspronkelijk gebakken van tarwemeel maar omdat dat in het Canada van destijds niet voorhanden was, werd maïsmeel gebruikt. In het recept waar wij vanuit gaan gebruiken we gewoon stokbrood.

Manitoba indian pudding

Ingrediënten:
300 g stokbrood
6,5 dl melk
250 g zachte boter
500 g suiker
4 dl gecondenseerde melk
2 eetlepels nootmuskaat
2 eetlepels vanille
155 g rozijnen

Bereiding:
Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Klop intussen de boter met de suiker schuimig. Voeg de melk, nootmuskaat en vanille toe en roer er tenslotte het geweekte brood en de rozijnen doorheen. Giet het mengsel in een schaal en verhit het circa 1 uur in de oven; roer het zo nu en dan even om. Serveer de pudding met rumsaus.

Rumsaus:
125 g boter
185 g poedersuiker
4 eetlepels dark rum
Klop de boter met de suiker luchtig, voeg de rum toe en plaats de saus circa 15 minuten in de koelkast

Manitoba Indian Pudding wordt veel gegeten tijdens de traditionele Indiaanse dansfestijnen

Reageer op dit artikel