artikel

Manitoba Saskatoon Berry Pie

Horeca

Manitoba is de saskatoonbessenstreek bij uitstek. Saskatoon berries lijken op bessen maar zijn eigenlijk familie van de appel. Deze inheemse vrucht van de Canadese prairies is zeer geliefd bij de West-Canadezen. Hij werd voor het eerst gebruikt door de Plains Indianen, maar al gauw hadden ook de kolonisten in de gaten dat de vrucht een niet te versmaden lekkernij vormde. De bessen kunnen worden gebruikt bij desserts, op pannenkoeken, als warme saus, bij wild en natuurlijk in de Manitoba Saskatoon Berry Pie

Manitoba Saskatoon Berry Pie

Ingrediënten:
korst:
155 g bloem
0,75 ml zout
60 g koude boter
60 g plantaardig bakvet
1,5 ml sinaasappelschil geraspt
50 ml sinaasappelsap koud

vulling:
500 g (2 potjes) Saskatoon berries
45 ml maïzena
100 g suiker
0,5 ml zout
water
25 ml Canadian Maple Syrup Liqueur

Bereidingswijze:
Maak het deeg van de genoemde ingrediënten en laat dit een uur koelen. Verwarm de oven tot 220gC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een vlaaivorm mee van 23 cm doorsnee. Snijd de randen af en druk er een golfpatroon in. Dek de vorm af met aluminiumfolie en verzwaar dit met bonen of rijst. Bak de korst 10 minuten blind. Verwijder de folie en bak de korst in 5 minuten af. Laat de korst op een rooster afkoelen.

Vulling: doe de Saskatoon berries in een steelpan en verwarm ze langzaam. Maak van de maïzena en de suiker een papje en voeg dit toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur als het mengsel dik begint te worden en voeg dan pas de maple likeur toe. Laat afkoelen. Schep de vulling in de vorm en laat de taart minstens 1 uur staan. Garneer naar wens met slagroom.

Ingrediënten:
korst:
155 g bloem
0,75 ml zout
60 g koude boter
60 g plantaardig bakvet
1,5 ml sinaasappelschil geraspt
50 ml sinaasappelsap koud

vulling:
500 g (2 potjes) Saskatoon berries
45 ml maïzena
100 g suiker
0,5 ml zout
water
25 ml Canadian Maple Syrup Liqueur

Bereidingswijze:
Maak het deeg van de genoemde ingrediënten en laat dit een uur koelen. Verwarm de oven tot 220gC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een vlaaivorm mee van 23 cm doorsnee. Snijd de randen af en druk er een golfpatroon in. Dek de vorm af met aluminiumfolie en verzwaar dit met bonen of rijst. Bak de korst 10 minuten blind. Verwijder de folie en bak de korst in 5 minuten af. Laat de korst op een rooster afkoelen.

Vulling: doe de Saskatoon berries in een steelpan en verwarm ze langzaam. Maak van de maïzena en de suiker een papje en voeg dit toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur als het mengsel dik begint te worden en voeg dan pas de maple likeur toe. Laat afkoelen. Schep de vulling in de vorm en laat de taart minstens 1 uur staan. Garneer naar wens met slagroom.

Reageer op dit artikel