artikel

Maple buckwheat pancakes

Horeca

Boekweitpannenkoeken waren halverwege de 19e eeuw favoriet bij de goudzoekers in Alaska. Dat kwam echter niet doordat ze boekweit zo lekker vonden, maar doordat tarwebloem in die contreien zo schaars was.Boekweitmeel – waarmee de Maple Buckwheat Pancakes gemaakt worden – is een soms enigszins blauw, ietwat ruw aanvoelend product. Het is een goede vervanger voor tarwemeel en bloem en wordt gebruikt in tal van glutenvrije bereidingen. Boekweitmeel werd vroeger ook wel gruttenmeel genoemd. Samen met tarwebloem wordt het veel toegepast in gistbeslag, beignets, oliebollen, poffertjes en pannenkoeken. Het is nog altijd een onderdeel van kant en klare pannenkoekenmix en poffertjesmix.

Maple buckwheat pancakes

Ingrediënten

  • 500 ml boekweitmeel
  • 3 ml bakpoeder
  • 125 ml room
  • 1 ei
  • 500 ml water
  • maplesiroop en/of
  • bosbessensiroop

  Bereidingswijze:
  Klop het ei en meng vervolgens het boekweitmeel, de bakpoeder, de room, het water en het geklopte ei tot een pannenkoekenbeslag.

  Bak de pannenkoeken in een ijzeren koekenpan.Verwarm de siroop en giet deze over de stapel pannenkoekjes.Maple Buckwheat Pancakes zijn heerlijk als ontbijt of als lunch.

 • Reageer op dit artikel