artikel

Maple gouda ojibwa

Horeca

Noord-Amerikaanse indianen noemen de tijd van oogsten van de maple syrup (esdoornsiroop) het seizoen van de Maple moon. Wij zouden het gewoon voorjaar noemen. De Ojibwa’s zijn dol op maple soup met Goudse kaas, maple Gouda ojibwa. Jawel, puur Hollands, maar Goudse kaas is een wereldproduct dat ook in Canada zeer gewild is.Bekijk hier het recept.

Maple gouda ojibwa

Ingrediënten:•
1/3 cup (75 g) ongezouten boter•
4 cups (1 l) bieslook•
2 kleine gele uien (gehakt)•
1 tbs (15 g) knoflook•
1 1/2 cup (325 g) portobello paddestoelen•
1/4 cup (60 ml) maple syrup•
4 cups (8 dl) kippenbouillon•
1/3 cup (75 g) bloem•
1 tsp (5 g) zeezout•
300 g Goudse kaas (gehakt)•
2 tbs (15 g) peterselie (gehakt)

Smelt de boter en voeg de ui, knoflook, paddestoelen en bieslook toe. Sauteer circa tien minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de maple syrup en de bouillon toe. Meng de bloem met water en voeg toe. Laat het geheel circa 20 minuten pruttelen. Voeg als laatste de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Voeg dan de peterselie toe. Serveer met Bannock (soort stokbrood).

Reageer op dit artikel