artikel

Maple specerijen peer

Horeca

De ‘maple’, waarvan het blad afgebeeld staat in de Canadese vlag, is een soort esdoorn (suikeresdoorn). Deze boom bevat het sap waarvan ahornsiroop en ahornsuiker worden gemaakt. De boom wordt ingekerfd en onder de kerf wordt een blikje gehangen waarin het sap dat uit de schors loopt wordt opgevangen. Om 1 liter ahornsiroop of 1 pond ahornsuiker te produceren, is ongeveer 35 liter sap nodig. Van deze ahorn- of maplesiroop wordt ook maplelikeur gemaakt, een mierzoete maar ook smaakvolle drank.Maplelikeur is heerlijk in een dessert en om mee te koken. Een mooi dessert waarin maplelikeur wordt gebruikt is de Maple specerijen peer.

Maple specerijen peer

Om 1 liter ahornsiroop of 1 pond ahornsuiker te produceren, is ongeveer 35 liter sap nodig. Van deze ahorn- of maplesiroop wordt ook maplelikeur gemaakt, een mierzoete maar ook smaakvolle drank.Maplelikeur is heerlijk in een dessert en om mee te koken. Een mooi dessert waarin maplelikeur wordt gebruikt is de Maple specerijen peer.Meng een scheutje maplelikeur met water. Voeg er specerijen aan toe: kaneel, kruidnagel, piment en steranijs. Breng deze marinade even flink aan de kook en pocheer daarin een of meer peren. Smelt vervolgens in een pan een beetje roomboter met een beetje kaneelsuiker. Bak daarin de peren nog even flink aan. Serveer de peren met vanille-ijs en eventueel een klein glaasje maplelikeur.

Reageer op dit artikel