artikel

‘Media doet alsof we teleurgesteld moeten zijn

Horeca

Thérèse Boer komt moe aan de telefoon. ‘De media zijn over ons heen gevallen en doen alsof we teleurgesteld zouden moeten zijn, maar dat zijn we helemaal niet. We gunnen Cees Helder dit van harte; hij heeft het verdiend. We zagen wel aankomen dat we hem niet zouden krijgen, misschien zijn we er nog niet […]

‘Media doet alsof we teleurgesteld moeten zijn

Thérèse Boer komt moe aan de telefoon. ‘De media zijn over ons heen gevallen en doen alsof we teleurgesteld zouden moeten zijn, maar dat zijn we helemaal niet. We gunnen Cees Helder dit van harte; hij heeft het verdiend. We zagen wel aankomen dat we hem niet zouden krijgen, misschien zijn we er nog niet helemaal rijp voor. Maar we hebben wel degelijk in de race gezeten, dat is een goed gevoel. Goed beschouwd zijn we natuurlijk ook nog niet zo lang bezig als Helder.

Michelin kijkt naar zaken als organisatie en administratie. Dat zit bij Helder al tien jaar goed. Hij heeft zo’n vaste basis en continuïteit, daarin zijn wij nog aan het groeien. Het is gewoon hartstikke goed zo.’Toch liep de spanning vóór het uur U behoorlijk op. ‘We zijn gewoon blij dat de kogel door de kerk is. We wisten het woensdag al, maar de dagen ervoor liep de druk zo hoog op; Jonnie hád het niet meer. Ja, het zou natuurlijk erg leuk zijn als we hem nu al hadden. Maar we zijn nog jonge honden. We gaan er met z’n allen flink tegenaan om ooit die derde ster te behalen. Als je eenmaal die twee sterren hebt, wil je ook naar de top.’

Binnenkort? ‘Nou, we gaan er vanuit dat we er nog een paar jaar tegenaan moeten. Aan de andere kant zou het ook wel erg veel druk op ons leggen om nu al op topniveau te zitten. Als je nagaat dat we nog minstens twintig jaar voort moeten, dát onder de stress van drie sterren is erg zwaar.’

Reageer op dit artikel