artikel

Mediterrane lamsvleespizza

Horeca

Ingrediënten
400 g mals lamsvlees
4 theelepels chilipoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomaatstukjes
zout
versgemalen peper
1 courgette
1 (rode) ui
2 ciabatta’s
2 eetlepels fijngehakte majoraan
2 bolletjes mozzarella

Mediterrane lamsvleespizza

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Snijd het lamsvlees in dunne reepjes en meng het chilipoeder, de kaneel en komijn erdoor. Verhit 1 1/2 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsvleesreepjes snel bruin. Roer de tomaatstukjes met vocht erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit ca. 2 minuten zachtjes sudderen. Snijd de courgette en de ui in kleine blokjes.

Snijd de ciabatta’s overlangs open en halveer de stukken. Leg de stukken ciabatta op de bakplaat en strijk het lamsvleesmengsel erover uit. Verdeel de courgette, ui en majoraan erover en dek het geheel af met plakjes mozzarella. Druppel er nog wat olijfolie over. Bak de pizzasneetjes in de oven in ca. 15 minuten mooi bruin. Lekker met een frisse groene salade.

Reageer op dit artikel