artikel

Meelstrooier

Horeca

Zo nu en dan wordt iets echt nieuws uitgevonden op het gebied van keukengerei. Nu weer de meelstrooier; een uiterst simpel en handig apparaatje dat een hoop tijd bespaart in de keuken.

Meelstrooier

U kent dat wel: even een deegkorst of iets anders bestuiven met meel. Als je het met een lepel doet kun je niet fijn strooien en komen er altijd klontjes mee, en als je het met een meelzeef doet zit meteen alles, ook rondom de korst, onder het meel.

Met de meelstrooier gaat dat veel makkelijker. Je drukt hem in gesloten toestand in het pak meel, vervolgens knijpen om het meel erin te laten, en weer loslaten om het meel op te sluiten. Boven het te bestuiven deeg knijpt u de meelstrooier weer open en u strooit het meel zonder klontjes precies waar u het hebben wilt. Snel en zonder er een knoeiboel van te maken. Ook voor het strooien van poedersuiker kan de meelstrooier goed van pas komen.

Reageer op dit artikel