artikel

Messenvertroetelset

Horeca

Koks zijn messenfreaks. Althans de meesten. Logisch, want zonder goede messen begin je als kok niets.

Messenvertroetelset

Een mes moet lekker in de hand liggen en goed scherp zijn. Aan het eerste verander je weinig meer als je een mes eenmaal hebt aangeschaft. Het tweede is een kwestie van goed onderhoud: regelmatig aanzetten en slijpen.

Sommige koks gaan nog verder. Ze vertroetelen hun messen zodanig dat ze er ook nog perfect uitzien. Voor die categorie is een verzorgingsset wellicht interessant. Hij wordt geleverd door messenfabrikant Wüsthof en is vooral bedoeld voor messen met roestvrijstalen handgrepen. Maar in principe kun je er elk roestvrijstalen oppervlak mee behandelen. Je verwijdert er alle krasjes en vlekjes mee zodat het voorwerp er weer als nieuw uitziet.

De verzorgingsset bestaat uit een tube polijstpasta, een micro fiber (poets)doek en een polijstpad.Voor de behandeling van een lemmet smeer je wat polijstpasta op het staal. Even laten drogen en vervolgens oppoetsen.

Een mes moet lekker in de hand liggen en goed scherp zijn. Aan het eerste verander je weinig meer als je een mes eenmaal hebt aangeschaft. Het tweede is een kwestie van goed onderhoud: regelmatig aanzetten en slijpen.

Sommige koks gaan nog verder. Ze vertroetelen hun messen zodanig dat ze er ook nog perfect uitzien. Voor die categorie is een verzorgingsset wellicht interessant. Hij wordt geleverd door messenfabrikant Wüsthof en is vooral bedoeld voor messen met roestvrijstalen handgrepen. Maar in principe kun je er elk roestvrijstalen oppervlak mee behandelen. Je verwijdert er alle krasjes en vlekjes mee zodat het voorwerp er weer als nieuw uitziet.

De verzorgingsset bestaat uit een tube polijstpasta, een micro fiber (poets)doek en een polijstpad.Voor de behandeling van een lemmet smeer je wat polijstpasta op het staal. Even laten drogen en vervolgens oppoetsen.

Reageer op dit artikel