artikel

Met basilicum en olie gegaarde kabeljauw met een tomatenfondue

Horeca

Ingrediënten700 g kabeljauw1 bos basilicum 2 sjalotjes 100 g groene olijven zonder pit 5 gezouten ansjovisfilets5 pomodoritomaten 1 dl olijfolie peper en zout10 cl citroensap BereidingVerwijder de eventuele graten van de kabeljauw, maak een marinade van olijfolie, basilicum, peper en zout. Haal de kabeljauw door de marinade en laat deze zachtjes garen in de oven. […]

Met basilicum en olie gegaarde kabeljauw met een tomatenfondue

Ingrediënten
700 g kabeljauw
1 bos basilicum
2 sjalotjes
100 g groene olijven zonder pit
5 gezouten ansjovisfilets
5 pomodoritomaten
1 dl olijfolie
peper en zout
10 cl citroensap

Bereiding
Verwijder de eventuele graten van de kabeljauw, maak een marinade van olijfolie, basilicum, peper en zout. Haal de kabeljauw door de marinade en laat deze zachtjes garen in de oven. Laat de vis afkoelen en ‘pluk’ de stukjes vis van elkaar.

Tomatenfondue: dompel de tomaat enkele seconden in kokend water en spoel hem koud.

Verwijder het velletje en de zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine stukjes. Fruit het gesnipperde sjalotje aan in de olijfolie (zonder te kleuren) en voeg de stukjes tomaat eraan toe zodat deze zachtjes gaar kunnen worden. Breng op smaak met olijven en ansjovis- filet.

Basilicumolie: blancheer de basilicumblaadjes kort in de warme olijfolie van 70°C en koel ze daarna in de koeling. Draai ze vervolgens fijn met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Presentatie: verdeel de vis in een vierkante vorm/ steker en bedek de vis met de tomatenfondue. Druppel de basilicumolie om en om met tomatenolie om het gerecht.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel