artikel

Mexicaanse kaassoep met kruidige broodstengels

Horeca

Deze typische pittige Mexicaanse soep smaakt heerlijk met zelfgebakken broodstengels. Natuurlijk is het lichtgele maïsbrood bij uitstek geschikt. Mexico is immers het land van de maïs.

Mexicaanse kaassoep met kruidige broodstengels

Ingrediënten voor 4 personen
4 sneden maïsvloerbrood
600 g tomaten, in stukjes
4 eetlepels olie
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
200 g pittig belegen kaas, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 eetlepel jalapeñopeper reepjes (uit pot) of 1 rode peper, in reepjes
1 blikje maïs (netto 150 g)
½ liter kippenbouillon
1½ dl melk
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de tomaten in de keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de tomaten met de Mexicaanse kruiden aan tot een dikke saus ontstaat. Snijd eventueel de korstjes van het brood. Snijd de sneetjes brood in de lengte in repen van ca. 2 cm breed en rol ze in de lengte uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met de tomatensaus. Strooi er 50 g kaas over. Rooster de broodstengels in de oven in ca. 15-20 minuten tot ze droog en knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en maïs even aan. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er 100 g kaas door en laat de kaas al roerende smelten. Voeg Mexicaanse kruiden naar smaak toe. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erop. Geef de broodstengels erbij.

Bereidingstijd: 30 minuten

Morgen het recept voor Deens smörrebrod.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel