artikel

Microplane raspen

Horeca

Schitterende staaltjes van techniek zijn het, afkomstig uit de houtbewerkingindustrie: microplane raspen. Daarbij vergeleken zijn onze traditionele raspen niet meer dan botte werktuigen waarmee je je producten aan flarden scheurt.

Microplane raspen zijn van roestvast staal en bestaan uit honderden ragfijne schaafjes die stuk voor stuk zo scherp zijn als een scheermes. Ze glijden met het grootste gemak door bijna elk product met een superfijn resultaat. Parmezaanse kaas bijvoorbeeld; geraspt met een microplane rasp valt het als sneeuw over een gerecht.

Microplane raspen

Er zijn verschillende maten en vormen verkrijgbaar, afhankelijk van het product waarvoor je de rasp wilt gebruiken. De standaardmaat wordt aanbevolen voor harde kazen, uien, pepers, wortelen en andere harde groenten. Het fijnere broertje is voor knoflook en voor het afschaven van uiterst fijne zestes van de schil van citrusvruchten. Er is een speciale, rondgevormde schaaf voor nootmuskaat en één zonder handvat om over een schaal heen te leggen.

Dit is het soort keukengerei dat niet alleen handig is, maar waarvan de toepassing ook leidt tot significante verbeteringen in gerechten.

Reageer op dit artikel