artikel

Mijn 2011: Albert Kooy

Horeca

Bedrijf: Stenden Hoge Hotelschool in Leeuwarden
Functie: executive chef/f&b-manager

Mijn 2011: Albert Kooy

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dat ik erg gelukkig geworden ben met een nieuwe relatie en dat ik met haar, sinds lange tijd, heb gecampeerd in de Provence. Op topniveau gegeten en overnacht in Bastille de Moustiers, fantastisch! Mooie reizen gemaakt met mijn zoon naar New York en Zuid-Afrika. Gezeild op de wereldzeeën, onder andere geweest naar Ilse of Wight, St. Tropez en Allicante. En met mijn eigen boot voor het eerst de Noordzee op geweest.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Op Stenden Hoge Hotelschool is Peter Klosse geïnaugureerd lector voor gastronomie. We gaan samenwerken aan een minor- en een masteropleiding Gastronomie.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 10, het kan niet beter!

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

We gaan weer natuurlijk koken en richten ons meer op de producten. Lokaal en vanzelfsprekend biologisch, hoewel dit woord nu toch wel de uiterste verkoopdatum heeft bereikt. Biologisch wil zeker niet altijd zeggen dat het goed is, bio-groenten uit andere landen creëren extra foodmiles en dat is slecht voor het milieu. Koken vanuit je eigen cultuur, op natuurlijke wijze en gericht op groente.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Het uitbrengen van een nieuw boek(je). Geen kookboek, maar vijf recepten om goed te eten. Er is heel veel geschreven en gepubliceerd over duurzame voeding, maar niemand begrijpt dit of kan het nog volgen. Door middel van vijf recepten met een eenvoudige uitleg, wil ik het gemakkelijk en leuk maken om goed te eten.

2) Met dit boek(je) wil ik een start maken met het inzettem van een trend om de consument weer aan de macht te laten komen. De consument bepaalt d.m.v. kennis wat in de schappen van de supermarkt komt te liggen.

3) De Nederlandse boeren goed betalen voor mooie groente uit eigen land. De tussenhandel moet minder gaan verdienen op groente die door onze boeren met veel arbeid en liefde worden geproduceerd.

Reageer op dit artikel