artikel

Mijn 2011: Edger Groeneveld

Horeca

Bedrijf: Het Koetshuis* in Bennekom en Nederlands Gilde van Sommeliers
Functie: sommelier en commissaris proeverijen

Mijn 2011: Edger Groeneveld

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dat ik Sommelier van het Jaar 2011 ben. Dit had ik nooit verwacht, maar is wel een duidelijk voorbeeld van eerst zaaien en dan oogsten. Een enorme erkenning voor wat ik in het restaurant doe en voor het Nederlands Gilde van Sommeliers. Bovendien heeft het me de mogelijkheid gegeven weer een stap vooruit te doen.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Dat we ons aan de markt en onze gasten aangepast hebben zonder aan kwaliteit in te leveren. De afgelopen jaren waren economisch niet bepaald gemakkelijk, maar daardoor wel bijzonder leerzaam.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een hele dikke 8! Het gaat goed. Bovendien weet ik een drukke agenda goed te combineren met mijn gezin.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Dat je ook op topniveau een bepaalde eenvoud aanbiedt, waarbij je je kwaliteit, je klasse en je service niet uit het oog verliest. Juist een toprestaurant moet ‘een place to be’ zijn. Voor je gasten uit de directe omgeving moet je interessant zijn, maar ook voor gasten van verder weg.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) Mezelf meer in de markt zetten als sommelier, zakelijk gezien kan ik hier veel meer mee doen.

2) We hebben met het Nederlands Gilde van Sommeliers ook de nodige plannen. Dit kost tijd en energie, maar het werpt zijn vruchten af en we worden een steeds belangrijker platvorm. Ook voor jonge mensen.

3) Natuurlijk Het Koetshuis, wij zijn klaar voor 2012.

Reageer op dit artikel