artikel

Mijn 2011: Marc Smeets

Horeca

Bedrijf: Châteaux de Rilly
Functie: f&b manager

Mijn 2011: Marc Smeets

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Persoonlijk hoogtepunt is om samen met Eveline een nieuwe start te maken in Frankrijk. Allemaal erg spannend en dat is het nog steeds. De gehele verhuizing heeft veel impact op ons gehad. De totale cultuurshock die we hebben meegemaakt, geweldig.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Zakelijk gezien kent 2011 voor mij alleen maar dieptepunten. De sluiting van Lepels heeft diepe sporen achter gelaten.

Welk rapportcijfer geef je 2011 en waarom?

Voor mij was 2011 geen topjaar om op terug te kijken. Ik geef het daarom dan ook een 6. Een zes krijgt het door de verhuizing naar Frankrijk, waar we weer veel energie en positieve dingen uit hebben gehaald. Voor ons dan ook maar gauw op naar 2012.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Ik heb me er eigenlijk niet zo in verdiept de laatste tijd. Ik hoop wel dat richting Frankrijk wat leuke trends overwaaien. Er mag hier wel iets meer innovatie zijn in presentatie en producten. Verder hoop ik dat het eens een tijdje stabiel blijft in trends in Nederland.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Uitbreiden en verbeteren van het concept Restaurant Valentin, Chateau de Rilly. Het Chateau zal ook deze zomer nog worden uitgebreid met een orangerie in de tuin. Verder zal het Chateau zich moeten verbeteren in zijn marketing. Hier heb ik denk ik mijn handen meer dan vol aan aankomend jaar. En zal erg blij zijn als ik deze targets goed heb ingevuld tegen het einde van 2012.

Reageer op dit artikel