artikel

Mijn 2011: Rogier Braakman

Horeca

Bedrijf: Sandton Hotels
Functie: algemeen directeur

Mijn 2011: Rogier Braakman

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

De geboorte van onze dochter Gaia, weliswaar geboren op 30 december 2010, maar die tellen we nog net mee. Haar twee broers zijn weg van haar. En haar ouders ook.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Het binnenslepen van de Zoover award 2011 voor beste hotelketen. Dat was toch wel een prachtige bevestiging van onze strategie om uit te blinken in product en gasttevredenheid. Daarnaast is de opening van Sandton Grand Hotel Reylof in Gent, het mooiste hotel van Gent met maar liefst 160 kamers, een belangrijke mijlpaal voor Sandton en luidde dat hotel voor ons ook een nieuw tijdperk in waarin we ons gaan focussen op grotere 4-sterren properties.

Welk rapportcijfer geef je 2011 en waarom?

Voor ons als organisatie een 8. We hebben flink kunnen bouwen aan onze backoffice en portfolio. 2011 Als economisch jaar een 5. Het eerste kwartaal heeft een behoorlijke krater geslagen in de Nederlandse hotellerie, maar werd gelukkig gevolgd door een redelijk tweede en derde kwartaal. Door alle onzekere vooruitzichten moeten we ons weer schrap zetten voor kwartaal 4 van dit jaar en kwartaal 1 van 2012.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Echt mooie concepten zullen aanslaan en men is bereid daarvoor te betalen. Een ‘middle of the road’ product verkopen zonder verhaal wordt alsmaar moeilijker.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

1) De beste mensen blijven aantrekken

2) Het succesvol in de markt zetten van nieuwe properties in Gent, Brugge, Curaçao en Oostenrijk

3) Positiviteit uitstralen. En dat alle bedrijven dat meer mogen doen, dan gaan we vanzelf weer de goede kant op met de industrie

Reageer op dit artikel