artikel

Mijn 2011: Roland Peijnenburg

Horeca

Bedrijf: De Zwaan in Etten-Leur

Functie: eigenaar

Mijn 2011: Roland Peijnenburg

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Ik ben vier maanden met mijn vrouw en zonen, Morris (10), Lev (8) en Bux (5) door Azië en Australië gaan reizen. Met een rugzak om hebben we elke dag besloten welke kant we op gingen. Het treden uit onze vaste patronen gaf een heerlijk gevoel van vrijheid en heeft ons gezin hechter gemaakt. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest! Bij terugkomst was mijn hoofd pas echt leeg en kon ik de wereld aan. Ik kan weer vernieuwender denken en heb iets meer afstand van mijn bedrijf leren nemen.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Het feit dat ik vier maanden weg was op wereldreis en dat mijn mensen zo goed hebben gewerkt dat de omzet gewoon is doorgegaan en de kosten zijn verminderd, heeft me heel erg trots gemaakt. Als je jezelf als ondernemer overbodig maakt is dat best een prestatie, zij het dat in ons vak dit ook weer een schaduw zijde heeft, want veel van ons mezelf incluis zijn toch applaus-verslaafd.

Welk rapportcijfer geef je 2011?

9. Fijn jaar met zakelijke successen zoals Ster, Bib, GM verbeteringen, Lekker stijging, omzet gestabiliseerd kosten onder controle. En daarnaast ook goed familieleven en sociaal leven

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

Sociale media gaan een nog veel belangrijkere rol spelen. Daar zal door de horeca ook meer energie en geld in geïnvesteerd gaan worden. Prijsdifferentiatie zal meer en meer normaal gaan worden.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Het zijn spannende tijden met veel onzekerheid.

1) Vasthouden wat ik heb, in omzet en marge is mijn streven.

2) Wel met de nodige roering om in the public eye te blijven.

3) We willen in het linker rijtje van Lekker komen te staan .

Reageer op dit artikel