artikel

Mijn 2011: Schilo van Coevorden

Horeca

Bedrijf: Conservatorium Hotel, Amsterdam
Functie: f&b manager

Mijn 2011: Schilo van Coevorden

Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

Voor mij was persoonlijk het hoogtepunt dat ik na 3½ jaar en een fantastisch verblijf in Spanje terug kwam naar Amsterdam, met mijn familie.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

We staan aan de vooravond van de opening van een heel mooi pand waar het Conservatorium Hotel haar deuren opent. (Hotel is reeds geopend – red)

Welk rapportcijfer geef je 2011?

Een 7-. Dit jaar blonk niet uit in bijzonderheden. In het algemeen heb ik weinig creativiteit in de culinaire wereld gezien. Tegelijkertijd zie ik wel veel opbouwend perspectief voor in de toekomst, vooral als het gaat over het service niveau waar al jaren over geklaagd wordt.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

“Farm-to-table concept”, kleine porties en lichter eten, minder zout, weg van het klassieke menu: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en meer “sharing”.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Het Conservatorium Hotel culinair en met een persoonlijke service op de kaart zetten. Mijn eigen restaurant in Spanje nog verder uit bouwen tot een top destination binnen de Spaanse eetcultuur en markt. Het blijven experimenteren met nieuwe producten en technieken.

Reageer op dit artikel