artikel

Mini-champignonburgers

Horeca

Ingrediënten voor 8 stuks
2 blikjes of potje champignons (uitlekgewicht 500 gram)
ui
olie
2 teentje knoflook
50 gram gezouten cashewnoten
1 theelepel grove mosterd
2 sneetje oud brood
2 eetlepels kwark
peper, zout
1-2 eetlepel paneermeel
8 mini-broodjes

Mini-champignonburgers

Bereiding
Laat de champignons in een zeef uitlekken. Snij de ui in stukjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui zachtjes. Pers de teentjes knoflook er boven uit. Maal de champignons in een keukenmachine grof. Doe de champignons bij de ui in de pan en bak ze enkele minuten op een hoog vuur al omscheppend mee.

Doe het champignonmengsel in een kom en laat het even afkoelen. Verkruimel de boterhammen. Voeg de broodkruimels, kwark, mosterd, gehakte cashewnoten. Zout, peper en 1 eetlepel paneermeel toe aan het champignonmengsel. Maak van het mengsel met de hand 8 kleine platte burgers. Voeg als het champignonmengsel te nat is wat paneermeel toe. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de champignonburgers aan beide kanten mooi bruin. Snij de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met de burgers. Lekker met knoflook- of barbecuesaus en sla.

Reageer op dit artikel