artikel

Miracle Planet dicht wegens financieel debacle

Horeca

ENSCHEDE – Het grootste deel van mega-entertainmentpark Miracle Planet in Enschede is met ingang van woensdag gesloten. Het ambitieuze amusementsproject, dat vorig jaar november werd geopend, kampte vanaf het begin met grote exploitatieverliezen. Die liepen op tot een miljoen gulden per maand.

Miracle Planet dicht wegens financieel debacle

Het verlieslijdende deel van Miracle Planet draaide op uitzendpersoneel. Voor de zeventig uitzendkrachten wordt ander werk gezocht. Er vallen verder geen gedwongen ontslagen. Het complex Miracle Planet bestaat uit drie hallen met daarin onder meer een kartcenter, disco, evenementenhal en horecaplein. Ook telt het complex avontuurlijke attracties, waaronder Miracle Mountain en Meteor City. Het centrum kostte 80 miljoen gulden.
Bij de presentatie van de bouwplannen eind 1998 gingen de initiatiefnemers er vanuit dat het entertainmentpark per jaar een miljoen bezoekers zou trekken. Het bowlingcenter, Dive World en de bioscoop in Miracle Planet blijven open omdat zij apart worden geëxploiteerd.
De onderdelen die nu gesloten zijn, werden beheerd door exploitatiemaatschappij Reggeborgh. Volgens woordvoerder Cuppen van de Twentse investeringsmaatschappij lijdt Reggeborgh een strop van 20 miljoen gulden. Het onroerend goed van Miracle Planet is eigendom van een tiental beleggers. Zij beraden zich over de toekomst van het complex.

Reageer op dit artikel