artikel

Misset Horeca 26

Horeca

Misset Horeca 26

Misset Horeca 26

‘Cocomama is eerste boutiquehostel’

Cheese, Windmills en de Red LIght District room. Namen van de kamers in hostel Cocomama in Amsterdam. Het eerste boutiquehostel, aldus de jonge ondernemers Lotje Horvers en Anika Jacobs. De eerste vestiging kostte bloed, zweet en tranen.

‘Vrouwen mogen zich meer laten zien’

Aldus Caro van Eekelen, de eerste vrouwelijke landendirecteur bij Accor Hotels. Ze runt de Nederlandse tak van de nummer drie van de hotellerie wereldwijd, met charme en daadkracht. ‘Vrouwen kunnen een kalmerende werking hebben in een mannenwereld.’

Wijnspecial: Europa in het glas

De wijnhuizen uit Europa zijn in zwang bij de samenstellers van wijnkaarten, bij de huiswijnen bijvoorbeeld. Met name landen als Tsjechiën en Slovenië hebben betaalbare en interessante horecawijnen. Dertien pagina’s over wijn, verkoop en trends.

Autodidact met voortrekkersrol

Leendert Scholtus van De Echoput in Hoog Soeren werkt graag met kreeft, maar dan wel Europese. De autodidactische chef houdt van duurzaam en regionaal. Hij vervult zijn voortrekkersrol door te koken met dieren die plaag of ‘over’ zijn, zoals bok en gans.

Reageer op dit artikel