artikel

Misset Horeca 27

Horeca

Misset Horeca 26

Misset Horeca 27

In Memoriam Cas Spijkers

Hij stond aan de wieg van vele mijlpalen in de Nederlandse gastronomie. De gezellig chef met toque; de Bocuse met Brabantse tongval, die als geen ander een woord tot handelsmerk kon maken. Nooit meer horen we van Cas Spijker; ‘Et voilà!’

Won Yip over regels, geld en boeven

Zijn bars om en rond de Amsterdamse Dam hebben hem ‘Mr. Damsquare’ als bijnaam opgelverd. Maar ondernemer Won Yip kijkt ook over de grenzen; op zoek naar kansen en weg van de Nederlandse regeltjes. ‘Wij zijn inmiddels de joker van de wereld.’

Green Meet*s: Groen moet zinnig zijn

In het duurzaamste hotel van Nederland vind je geen ‘groene’ materialen op de kamers. De enige vraag die eigenaars Sione en Emile Götte van Green Meet*s zich stellen: ‘Is het zinnig?’ Dat resulteert in superisolerend glas, waterzuivering en aardwarmte.

Klassiek met knipoog naar gele M

Wat de rookworst is voor de Hema, is de Goede Gooier Burger voor De Goede Gooier in Blaricum. Eigenaar Rogier Sluiter verkoopt het al veertien jaar. Het voorgerecht is geïnspireerd op een klassieke garnalencocktail en is een knipoog naar McDonald’s.

Reageer op dit artikel