artikel

Misset Horeca 3

Horeca

Misset Horeca 3

Misset Horeca 3

De gevaarlijke mythe van ‘no waste’

Iedere kok heeft het erover: voedselverspilling. ‘No waste’ is de hype van 2012. Het is een gevaarlijke mythe: 46 procent van het voedsel belandt in de kliko. HACCP-regels, perfectionisme van koks en weinig respect voor de natuur bevorderen deze verspilling.

Door brand uit de brand

‘Als ik wist dat er zo goed uit zouden komen, zou ik hem zelf hebben aangestoken’, zegt Danny Vermeulen gekscherend. Hij en zijn partner Martina zaten aan de grond toen hun Gouden Leeuw in Wijk bij Duurstede uitbrandde. Dat bracht toch ook veel goeds.

Hotelkamer als een warme trui

Een wollige jaren ’70-trui, de jurk van Marie-Antoinette of wit en fragiel als een victoriaanse kraag. Dat – en veel meer – kreeg het nieuwe Amsterdamse hotel The Exchange toen het modestudenten vroeg 61 kamers aan te kleden alsof het paspoppen zijn.

Ralph Drost houdt het simpel

Bij theaterrestaurant Park & Pluche in Eindhoven trekt Ralph Drost steeds meer à-la-caregasten. De voormalige sterchef is geen plaatjeskok. Hij kookt op smaak, met simpele producten. Bij de reebout serveert hij bieten. ‘What you see is what you get.’

Reageer op dit artikel