artikel

Misset Horeca 4

Horeca

Misset Horeca 4

Misset Horeca 4

De Balans van De Lindenhof in Soest

Het eerste volledige jaar zit erop voor de eigenaren van grand café De Lindenhof. Ze hebben de omzetprognose van €1,2 miljoen gehaald. Het resultaat is oké, maar de kosten moeten verder naar beneden. ‘Je moet blijven duwen.’

Corona: één naam, twee bedrijven

Het is een bijzondere constructie: hotel Corona en het bijbehorende restaurant van sterchef Marcel van der Kleijn dragen dezelde naam, maar operen als twee verschillende bv’s. Na twee jaar verbouwen is het beroemde Haagse bedrijf weer open.

Oerkoken herleeft in aan zee

De koks aan Aan Zee in Oostvoorne mogen elke dag een vuurtje maken. Hun fornuis en de grill worden houtgestookt, want hun nieuwe keuken is gebaseerd op duurzaamheid. Er is geen frituur of magnetron aanwezig, wel een pastakoker en een bain-marie.

Goedkoper en inventiever

Jonge chef-kok Randy Zegers (@5) gaat gretig de uitdaging aan om met minder luxe ingrediënten smaakvol te koken. Hij heeft er lol in om tongfilet in plaats van zeetong te serveren. Het maakt hem inventief: zo weet hij rijstenat in een schuim om te toveren.

Reageer op dit artikel