artikel

Misset Horeca pakt uit!

Horeca

Misset Horeca heeft wat te vieren en doet dat om te beginnen tijdens de Horecava. Niet alleen bestaat het grootste en bekendste horecavakblad zestig jaar, ook heeft De Misset in 2012 de verschijningsfrequentie met liefst elf nummers verhoogd en een kwaliteitsslag gemaakt op de inhoud. Genoeg redenen om ook op de Horecava flink uit te pakken onder het motto ‘Méér Misset Horeca’.

Misset Horeca pakt uit!

Stand

Nog nooit had Misset Horeca zo’n grote stand tijdens de beurs. Maar liefst 250 vierkante meter in de Europahal staan Reed Business ter beschikking om de bezoekers op allerlei manieren te verrassen. De stand van Misset Horeca is ruim 60 meter lang. Het thema is dan ook niet voor niets ‘Méér Misset Horeca’.

Méér Misset

In 2012 gaan de lezers zien waar Méér Misset Horeca zoal voor staat. De frequentie is opgeschroefd van tweewekelijkse naar 37 nummers, dankzij de toevoeging van maar liefst elf extra edities onder de naam Misset Extra. Daarnaast komen er door het jaar heen spraakmakende coverstories over soms precaire onderwerpen die de horecabranche bezighouden. De redactie heeft zich ten doel

gesteld om de lezers veelvuldig te verrassen met bijzondere invalshoeken en zienswijzen, eigen onderzoeken, en natuurlijk ook opinie en discussie. Op basis van onderzoek onder lezers zijn accenten verlegd en rubrieken toegevoegd. Ook is er een nieuwe wedstrijd én een aansprekende nieuwe Top 100 aan het portfolio toegevoegd, waarover later in dit artikel meer.

Beurskrant

Méér Misset Horeca is dus de rode draad die door de 60 meter lange stand op de Horecava zal lopen. Maar ook buiten de eigen stand komt u Misset Horeca op allerlei plaatsen en in allerlei hoedanigheden tegen. Het complete redactieteam van Misset Horeca trekt in de

tweede week van januari naar Amsterdam. Op diverse manieren zullen de redacteuren dit jaar verslag doen van alles wat er op de beurs gebeurt. Zo zal er vier dagen lang iedere ochtend een beurskrant verschijnen, met het laatste nieuws van de beurs, fotoimpressiesvan de dag ervoor, interessante noviteiten en nog veel meer.

Verslagen

Vanzelfsprekend wordt ook via de website Missethoreca.nl weer continu verslag gedaan van alle wedstrijden, debatten en andere gebeurtenissen op de beurs. Iedere avond verstuurt de redactie van Misset Horeca een extra (digitale) Horecava Nieuwsbrief.

Videojournaal

Ook maakt Misset Horeca iedere dag een videojournaal, waarin de voorbije beursdag op een originele, vlotte wijze aan u voorbijtrekt.

Natuurlijk ziet u deze dagjournaals niet alleen op de beurs zelf. U kunt ze ook via de website Missethoreca.nl en via de dagelijkse nieuwsbrieven bekijken.

Jarig

Het zal u tijdens de beurs niet ontgaan dat Misset Horeca jarig is. Al zestig jaar mag De Misset zich hét toonaangevende vakblad voor de horecabranche noemen. Dat moet gevierd worden en dat gebeurt dus ook volop tijdens de Horecava. Misset Horeca trakteert. Op maandag 9 januari wordt om te beginnen de verjaardagstaart aangesneden die Top Bakkers voor Misset Horeca

gaat maken. Abonnees kunnen op de stand een handig kadootje ophalen. Alle bezoekers van de Misset Horeca stand kunnen rekenen

op een speciaal jubileumgebakje.

Koffie?

Natuurlijk hoort bij zo’n gebakje ook een goede kop koffie. KoffieleverancierBuscaglione zorgt niet alleen op alle beursdagen voor heerlijke koffie van topkwaliteit, maar ook voor barista’s die de hele dag door laten zien en proeven hoe een goede kop koffie espresso of cappuccino gemaakt wordt.

Koffie Top 100

Over koffie gesproken: tijdens de Horecava lanceert Misset Horeca ook een nieuw initiatief: de Koffie Top 100. Uitgangspunt is het gegeven dat koffie een prachtig product is met veel interessante mogelijkheden, maar dat lang niet alle koffieserverende horecabedrijven dit prachtige product op de juiste waarde schatten en de juiste behandeling geven. In de Koffie Top 100, powered

by Friesche Vlag, worden de horecabedrijven geselecteerd die het beste omgaan met koffie en andere warme dranken.

Lancering

Hoe de Koffie Top 100 exact wordt samengesteld, waarom Nederland behoefte heeft aan een Koffie Top 100 en hoe een horecaondernemer meer plezier en rendement kan halen uit koffie? Dat wordt duidelijk als op donderdag 12 januari de officiële lancering van de Misset Horeca Koffie Top 100 plaatsvindt.

Bar

Vanzelfsprekend wordt er niet alleen koffie geschonken op de Misset Horeca stand. Bierbrouwer Bavaria zorgt dat er ook een uitstekend glas bier te genieten is. Every Hour is Happy Hour bij Misset Horeca!

Biologische wijn

Dankzij de Groesbeekse Wijngaard Van Ditshuizen komen ook de wijnliefhebbers volop aan hun trekken op de Horecava 2012.

Vier dagen lang worden er verrukkelijke biologische wijnen van Nederlandse bodem geschonken. Wie het glas wil heffen op de volgende zestig jaar Misset Horeca, is hartelijk welkom aan de bar.

Meet the press

Wie altijd al een keer de redactie van Misset Horeca heeft willen ontmoeten, krijgt nu de kans. Op de stand komt ook een riante redactieruimte, waar u de redacteuren van Misset Horeca aan het werk kunt zien. Die zullen het druk hebben, maar voor een praatje met een abonnee zullen ze zeker te porren zijn. En mocht de redacteur van uw keuze niet aanwezig zijn in de redactieruimte, dan kunt

u in ieder geval zien wie de redacteuren van Misset Horeca zijn. Ze staan stuk voor stuk op ware grootte afgebeeld op de achter- wand van de redactieruimte.

Review Debat

Op vrijdag 13 januari komt het eerste nummer van Misset Horeca van 2012 uit. In dat nummer een dijk van een coverstory, waarin reviewsites als Zoover en Iens kritisch tegen het licht worden gehouden. Donderdag 12 januari zullen er op de stand van Misset Horeca

al enkele nummers bezorgd worden en dat is voor de schrijvers van deze coverstory, Radboud Bergevoet en Demian van der Reijden, genoeg reden om een stevig Review Debat aan te gaan op de Misset-stand. Samen met vertegenwoordigers van de reviewsites en natuurlijk ook horecaondernemers zullen de twee Misset Horeca redacteuren zorgen voor een spraakmakende discussie.

Terras Top 100

Voor de vijfde achtereenvolgende keer organiseert Misset Horeca in 2012 de Terras Top 100, powered by Lipton Ice Tea. Hoewel het hoogstwaarschijnlijk geen terrasweer zal zijn in de tweede week van januari, schijnt de zon al volop op het terras van Lipton. Geen mooiere plaats dus om, evenals voorgaande jaren, het nieuwe jaar in te luiden voor deze prestigieuze Top 100. Zowel op de stand van

Unilever (Lipton) als op die van Misset Horeca zult u tijdens de Horecava informatie en aanmeldformulieren aantreffen voor de Terras Top 100.

Café Top 100

Op dinsdag 10 januari vindt in de Wereld ‘Nachtleven’ het Café Top 100 debat plaats. Onder leiding van journalist Hans Jacobs praat Misset-hoofdredacteur Martine Zuil samen met kernjurylid Ton Lenting, Top 100-journalist en cafékenner Sander van Werkhoven en

natuurlijk de nummer 1 van 2012, Taco van der Bijl van De Bóbbel in Maastricht over de ins en outs van de Café Top 100. Caféhouders kunnen onder meer komen horen hoe ze in de Top 100 terecht kunnen komen en, als ze er eenmaal in zitten, hoe ze omhoog kunnen klimmen in de lijst.

HotelloTOP

Tenslotte zal Misset Horeca acte de présence geven op de Wereld ‘Hotel’, waar HotelloTop een interessant programma heeft neergezet. Op donderdag 12 januari vindt hier een spraakmakende paneldiscussie debat plaats onder de titel ‘The impact of Women in the Hospitality Business’. Wie anders dan de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van Misset Horeca zou dit debat kunnen leiden? U kunt het ‘sheconomy’ debat volgen van 15.00 tot 15.30 in de HotelLounge.

Op de cover van Misset Horeca

De droom van iedere horecaondernemer is toch om ooit de cover van Misset Horeca te sieren. Bezoekers van de Misset Horeca stand kunnen gratis een Misset Horeca-cover van zichzelf laten maken. Elders op de stand kunnen ze hun mening geven over de ‘Stelling van de Dag’ in een setting die onder andere bekend is van Man Bijt Hond.

Debatten op de markt

Ook buiten de eigen stand zal Misset Horeca deze Horecava volop zichtbaar zijn. Evenals voorgaande jaren presenteert culinair redacteur Bianca Roemaat op maandag en dinsdag van 14.30 tot 15.00 uur twee debatten op De Markt. Op maandag is voedselverspilling het thema. Tijdens dit ‘No Wastedebat’ praten vier gasten over zin en onzin van verspilling. Een van de hamvragen: gooit de horeca echt zoveel weg of zijn de productenten schuldig? In het panel zitten onder meer Jonathan Karpathios (Vork & Mes, Hoofddorp), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), Jacob Beeker (Biovleesbestellen.nl), Ben van Geelen (A la ferme, Amsterdam) en Gerwin Sanders (Twenty2, Apeldoorn). De tweede beursdag, 10 januari, is het ‘Duurzaamheids-debat’ over de zin en onzin van keurmerken. Duurzaamheid, biologisch, msc wat kan de horeca ermee? Het panel met onder meer Niels Gouda (Natuurlijk, Egmond aan Zee), Jan van de Kreeke (Hoge Hotelschool Den Haag) Sariel Taus (Fifteen, Amsterdam) en Albert Tielemans (Sligro) discussieert hierover.

Oranjecafé

Voor wie het nog niet weet: 2012 is niet alleen het jaar dat Misset Horeca jarig is, maar ook het jaar dat het EK Voetbal plaatsvindt in Polen en de Oekraïne. Oranje komt weer in actie en dat betekent dat de gekte, met name in de cafés weer volop zal losbarsten. In samenwerking met De Telegraaf organiseert Misset Horeca daarom in 2012 de wedstrijd ‘Het Leukste Oranje Café van Nederland’. Alle cafés die ‘iets doen’ met de Oranjegekte, mogen meedoen. De aftrap, letterlijk, van de strijd om het Leukste Oranje Café van Nederland, vindt ook plaats op de stand van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel