artikel

Mission hill smoked trout

Horeca

Het Canadese wijnhuis Mission Hill staat in Noord-Amerika en Canada bekend als een van de beste wijnhuizen. Hun chardonnay, die een enorm aantal medailles in de wacht sleepte, is volgens kenners de beste van de wereld. Mission Hill kan de vraag dan ook niet aan. Er zijn zoveel liefhebbers dat de wijn soms al uitverkocht is voor de druivenoogst heeft plaatsgevonden.Een klein beetje van deze chardonnay (de rest moet je echt drinken) gebruiken we voor het marineren van gerookte forel. Het gerecht heet uiteraard Mission Hill Smoked Trout.

Mission hill smoked trout

Ingrediënten:
4 gerookte forelfilets,
1 grote rode biet,
1/4 cup (50 ml) witte wijnazijn,
balsamico-azijn,
horseradish (mierikswortel),
zout en peper,
1 cup (250 ml) kippenbouillon,
1/4 cup Chardonnay Mission Hill.

Laat de forelfilets een paar uur (of een nacht) marineren in de chardonnay. Kook de rode biet gaar in de kippenbouillon en de wijnazijn. Pureer de gare rode biet en voeg een op een de mierikswortel toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer bij de Mission Hill Smoked Trout salade met een beetje balsamico-azijn.

Reageer op dit artikel