artikel

Moet de amuse van tafel?

Horeca

Was de amuse ooit een opmaat voor een diner, steeds vaker duikt ze op tussen de gangen door of speelt de hoofdrol in een amusemenu. De gerechtjes worden steeds gecompliceerder. Raken gasten het spoor bijster? Is het tijd om de ‘mondvermaakjes’ af te schaffen? In de Misset Restaurant 3, die deze week verschijnt, stellen we die vraag aan vijf chefs en horen hun uiteenlopende filosofieën over de amuse.

Moet de amuse van tafel?

Als bedrijfscateraar zijn wij grote voorstander van de amuse. Het gering aantal malen dat wij onze culinaire kunsten mogen vertonen grijpen wij dan ook met beide handen aan om ons kunnen te tonen. Voor ons is de keuze snel gemaakt. Starten met een voorgerecht of d.m.v. een aantal kleine hapjes laten zien dat we én meer kunnen dan werken met convenience én op een creatieve wijze seizoensproducten presenteren die tot de verbeelding spreken. Daarnaast kun je met een amuse dusdanig creatief omgaan dat je restanten uit je koeling op een verantwoorde manier verwerkt. Het groeiende aantal amuse menu’s in de ‘betere’ restaurants geeft volgens mij al aan hoe populair de gast de amuse ervaart.

Rob Zegers, catering manager
Sodexho DHL Finance Services BV

Reageer op dit artikel