artikel

Mojito

Horeca

De Mojito (spreek uit ‘mogito’) is een specialiteit van het café La Bodeguita del Medio, één van de twee cafés in Havanna waar Ernest Hemingway een groot deel van zijn leven doorbracht. De Mojito was zijn favoriete cocktail. Het grappige is dat dat nog altijd het meest verkochte drankje is in La Bodeguita. Negen van de tien bestellingen is een Mojito. De bartenders staan ze aan de lopende band te bereiden. Opvallend is dat ze er bepaald niet zuinig omspringen met de mint, één van de ingrediënten van de Mojito. Niet enkele blaadjes gaan erin, maar een flinke tak.

Mojito

La Bodeguita del Medio is wat wij zouden noemen een bruin café. Sinds Ernest Hemingway er kwam, is er werkelijk niets veranderd. Het is er altijd druk en je komt er gemakkelijk in gesprek met andere bezoekers. Bovendien klinkt er altijd muziek. Voortdurend komen er mensen met gitaren binnen die een lied aanheffen. Kortom, informeel en uiterst gezellig.

Een blender komt er in La Bodeguita bij het bereiden van de cocktails niet aan te pas. Alles gebeurt er met de hand. De Mojito is een longdrink die niet alleen in Havana maar overal ter wereld wordt gedronken door liefhebbers van frisse cocktails.

De ingrediënten zijn:
* 1 eetlepel suiker
* limoensap
* 2 takjes verse mint
* crushed ice of ijsblokjes
* 35 cc bruine rum
* sodawater
* 1 drupje Angostura bitter

Bereiding:
roer in een longdrinkglas 1 eetlepel suiker en het sap van een halve limoen door elkaar. Voeg verse takjes mint toe en kneus deze met een socador of een muddler (een soort vijzel). Vul het glas bij met 3 à 4 ijsblokjes, voeg 35 cc bruine rum toe en schenk er Schweppes sodawater bij. Roer goed en serveer de longdrink met twee rietjes. Voeg als laatste een drupje Angostura bitter toe.

Reageer op dit artikel