artikel

Mousse met sjalottenpers

Horeca

De knoflookpers is een veel gebruikt keukengereedschap dat iedereen kent. Dat er ook een sjalottenpers bestaat is echter minder bekend. Evenals de knoflookpers bestaat de sjalottenpers uit een bak en aandrukplaat. Wel valt de pers voor sjalotten wat groter uit dan zijn soortgenoot.

Mousse met sjalottenpers

De sjalottenpers werkt volgens hetzelfde principe als de knoflookpers en ziet er ook, behalve dat hij wat groter is, hetzelfde uit. Hij is gemaakt van gegoten aluminium, onverwoestbaar en gaat een koksleven mee.

De sjalottenpers wordt gebruikt om sjalot nu eens niet in ringetjes gesneden, maar als ‘prutje’ toe te passen. Dus bijvoorbeeld voor het maken van een sjalottenmousse voor garnituur.
Stop de sjalot gewoon rauw in de pers en knijp flink. Omdat sjalot een vezelig product is, moeten de sliertjes onderaan het persje worden afgesneden.

Reageer op dit artikel