artikel

Musk ox versus Lobster

Horeca

De muskusos kwam een miljoen jaar geleden al voor, samen met de mammoet. De mammoet heeft het niet overleefd, de muskusos wel. Het is de enige rundersoort die in de arctische gebieden leeft. De langharige volwassen beesten kunnen anderhalve meter hoog worden en wegen tussen de 180 en 320 kilo. De vrouwtjes werpen ieder jaar een kalf, en om de kalveren te beschermen tegen de wolven leven de ossen in kleine groepen.

Musk ox versus Lobster

Een Canadees gerecht met muskusos en kreeft is Musk ox versus lobster.

Ingrediënten:
4 muskusos-steaks à 125 g
3 tbs (45 ml) boter
1/4 cup (50 ml) witte wijn
2 cups (500 ml) kalfsbouillon
1 tsp (5 ml) Dijon-mosterd
1 tbs (15 ml) gehakte peterselie
tijm en kervel
4 kreeftenstaarten

Braad de steaks kort aan met 2 tbs boter. Haal het vet van het braadvocht en voeg de witte wijn toe. Laat de bouillon tot de helft inkoken en voeg dan de mosterd en de kruiden toe. Zet dit apart en houd het warm.

Pocheer de kreeftenstaarten kort. Maak de saus af met de rest van de boter. Leg de steaks met de kreeftenstaarten op de borden en giet er de saus bij.

Reageer op dit artikel