artikel

Narrowcasting: doe-het-zelf

Horeca

Narrowcasting hoeft geen hoge investering te vergen en is zeker niet alleen weggelegd voor grote horecaketens. Met een beetje handigheid thuis en wat goedkope apparatuur is het voor iedere horecaondernemer haalbaar. Missethoreca.nl legt beknopt uit hoe.

Narrowcasting: doe-het-zelf

Betekenis

Tot de basis teruggebracht is narrowcasting weinig meer dan een beeldscherm, waarop informatie wordt getoond. Deze informatie kan heel eenvoudig zijn, bijvoorbeeld evenementen in het weekend of een speciale aanbieding. Het kan aangevuld worden met foto’s, filmpjes en wellicht zelfs reclamespotjes.

De basis

De basis is een computermonitor en een computer. Dit kunnen hele moderne apparaten zijn, maar ook gewoon afdankertjes van thuis of goedkoop spul van Marktplaats of uit een tweedehands winkel. Zoek een goede plek in de zaak om de computer uit het zicht en de monitor juist goed in het zicht te zetten.

Powerpoint

De presentatie is eenvoudig thuis voor te bereiden. Bijvoorbeeld met het programma Microsoft Powerpoint, maar er zijn nog veel meer geschikte programma’s te vinden. Aangezien de meeste computers nog steeds zijn uitgerust met het Office-pakket van Microsoft, gebruiken we dit programma als voorbeeld in deze uitleg.

Effecten

Wie wel vaker met computers werkt, kan bijna instinctief ook met Powerpoint uit de voeten. Met behulp van een aantal templates kan de gebruiker een eigen presentatie samenstellen die uit zoveel slides kan bestaan als noodzakelijk. Daarbij kunnen achtergrondkleur en lettertype worden bepaald en kunnen eenvoudig foto’s of andere plaatjes worden toegevoegd tot tevredenheid. Daarnaast kunnen allerlei effecten worden toegevoegd om de overgang tussen de verschillende slides er wat beter uit te laten zien.

Handleiding

Uitgebreide handleiding voor het snel en soepel bouwen van een presentatie is hier of hier te vinden.

Juiste instellingen

Sla de presentatie goed op, zodat deze ten alle tijden kan worden aangepast, zonder dat er helemaal opnieuw moet worden begonnen. Het is daarna van belang om de instellingen op een goede manier aan te zetten. Dit kan via het drop-downmenu Slide Show en dan Slide Transition. Hier moet onder ‘Advance Slide’ worden gekozen voor ‘Automatically after’, gevolgd door een tijd. Bijvoorbeeld vijf seconden. Daarnaast moet onder ‘Set up Show’ worden gekozen voor ‘Loop continuously until ‘Esc’ en Advance slides ‘Using timings, if present’

Tonen

Deze presentatie kan daarna op de computer in de zaakl worden getoond en zichzelf de hele dag herhalen. Het kost een uurtje of wat werk, maar dan is de horecaondernmer zonder hoge investeringen toch een narrowcaster. Wees niet bang om een beetje te experimenteren of de presentatie regelmatig aan te passen. Vergeet niet de naam en logo van uw zaak regelmatig langs te laten komen.

Molblog

Molblog had een tijdje geleden een eigen beknopte handleiding. Hier wordt onder meer nog gekeken naar de manier waarop alles met meerdere schermen en een netwerk kan functioneren om nog professioneler over te komen.

Reageer op dit artikel