artikel

Nationale Wijnweek

Horeca

De Stichting Nationale Wijnweek organiseert van 30 september tot en met 6 oktober de Nationale Wijnweek. Tijdens de wijnweek zijn er onder andere proeverijen, wijnfestivals, wijntaxatiedagen en – cursussen te bezoeken.

Nationale Wijnweek

Opening (30 sept.)
De opening van de wijnweek vindt plaats op 30 september in de Kunstenaarssociëteit Pulchri Studio in Den haag door middel van een champagneborrel. Tijdens deze feestelijke happening zal Anne Gazeau-Secret, de Franse Ambassadeur, door middel van het doorknippen van een lint de wijnweek officieel openen. Na de officiële opening staan voor pers en genodigden een breed scala van Grandes Sabres d’Or gereed op de proeftafel.

Open dag Wijngaardeniers (29 sept.)
Op zondag 29 september (13.00 tot 17.00 uur) openen 22 Nederlandse wijngaarden en 1 Belgische hun poorten voor de geïnteresseerde wijnliefhebber.

Vragen aan Hubrecht Duijker (2 okt.)
In het kader van de wijnweek houdt Hubrecht Duijker op woensdag 2 oktober a.s. van 14.00 tot 17.00 uur telefonisch wijnspreekuur. Iedereen in Nederland wordt hiermee zo in de gelegenheid gesteld om een keer persoonlijk met Hubrecht Duijker over wijn te praten.
Hubrecht Duijker heeft zo’n 65 boeken op zijn naam staan, waaronder Engelse, Duitse, Franse, Spaanse en Deense.Diverse van deze buitenlandse boeken werden al bekroond. Hubrecht heeft ook honderden artikelen geschreven voor dagbladen en tijdschriften en is betrokken geweest bij veel tv-programma’s. Hij geeft voorts adviezen aan o.a. restaurants en is gediplomeerd Vinoloog van de Wijnacademie. Het woord ‘vinoloog’ werd ook door hem bedacht (het staat inmiddels in de Van Dale) en de allereerste cursus voor het gelijknamige diploma was van zijn hand.

Champagne-cursussen (30 sept. t/m 6 okt.)
Tijdens de wijnweek organiseert het Wijninformatiecentrum op vijf verschillende locaties (Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Breda) in het land champagne-cursussen voor consumenten.Per avond worden acht verschillende champagnes geproefd.

Wijntaxatiedagen (5 en 6 okt.)
Consumenten kunnen tijdens deze dag hun fles wijn van thuis meenemen en die dan gratis door de wijnmakelaar laten beoordelen op waarde, kwaliteit en houdbaarheid.

Wijn-spijsproeverijen (30 sept. t/m 6 okt.)
The Wine & Food Association organiseert op verschillende locaties wijn-spijsproeverijen. Verrassend, uiteenlopend qua thematiek en divers van prijsniveau. Thema’s van de proeverijen en de locaties worden nog nader bekend gemaakt.

Veertiende proefschrift wijnconcours (6 okt.)
In totaal meer dan 100 wijnen staan klaar in het NH Barbizon Palace Amsterdam staan deze dag klaar om geproefd te worden. Net als ieder jaar maken de proevers van The Wine & Food Association-Proefschrift weer een keuze uit het nog groeiende wijnaanbod in Nederland en België. Beoordelingscriteria zijn: kwaliteit, drinkbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding. Alleen wijnen die in de winkel hooguit 15 EURO kosten, komen voor het concours in aanmerking.

Kijk voor meer informatie op: www.wijninfo.nl

Reageer op dit artikel