artikel

Natuurlijke smaakmakers

Horeca

Kruiden, specerijen en gedroogde ingrediënten geven thee een pittige smaak. Verras uw gasten eens met een kruidenthee die eens niet flauw is maar pittig!

Natuurlijke smaakmakers

Nootmuskaat

Laat de smaak van uw thee goed uitkomen door een snufje geraspte nootmuskaat aan de thee toe te voegen. Rasp nootmuskaat pas op het moment dat je hem nodig hebt, de smaak vervliegt snel. Gebruik nootmuskaat niet in kruidenthee. Het kruid zorgt dat de thee een troebel uiterlijk krijgt.

Kruidnagel

Om kruidenthee meer kleur en smaak te geven kunt u een klein handje kruidnagelen in de kruidenthee strooien. Kruidnagel past qua smaak het beste bij sinaasappel en appel. Gebruik er niet te veel van, kruidnagel heeft een overheersende smaak.

Kaneel

Haal de smaak van kruidenthee op door er een kaneelstokje doorheen te roeren. Ook kunt u een kaneelstokje verbrokkelen en de stukjes samen met de andere ingrediënten laten trekken. Gebruik geen kaneelpoeder, deze maakt de thee troebel.

Vanille

Vanille is ideaal voor de zoetekauwen die geen suiker willen gebruiken. Fijngehakte vanillestokjes geven een zoete smaak aan thee. Leg ook eens een vanillestokje in de theebus.

Limoen

Limoen- of citroensap geeft thee een frisse smaak. Rasp de schoongeboende schil en voeg hem toe aan melanges van verse kruiden. Let wel op de verhoudingen. Limoen overheerst en laat een wrange smaak achter.

Steranijs

Maak je thee zoeter en pittiger met fijngestampte steranijs. Steranijs combineert heerlijk met appelthee.

Reageer op dit artikel