artikel

Niet op haar mondje gevallen

Horeca

Hedwig van Berlo kan praten als Brugman. Nog maar net 20 won ze afgelopen zomer met glans een debaterswedstrijd over horecaonderwijs en innovatie. Rond mei is ze klaar met haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. What’s next?

Niet op haar mondje gevallen

‘Het loopt allemaal best lekker met mij. Het winnen van de debaterswedstrijd was zeker een mooi moment. Maar er is meer. De vakantie was heerlijk en met m’n voetbalclubje gaat het, na een slechte start met veel verloren wedstrijden, gelukkig weer wat beter.

Ook op school gaat het goed. Ik heb al m’n punten gehaald. Op dit moment zit ik midden in m’n laatste stage. De Jaarbeurs in Utrecht, op de afdeling operations van de cateringdienst. We brengen de geld- en goederenstromen binnen de food & beverage in kaart. Je bent de hele dag met geautomatiseerde systemen bezig. Klinkt saai hè? Nou, dat is het ook. Niks voor mij eigenlijk, daar ben ik de afgelopen maanden wel achter gekomen. Al die cijfertjes. Ik heb me verkeken op de omvang van de organisatie. Je denkt: ha, de Jaarbeurs, een groot bedrijf, dan kan ik veel leren. Maar je komt er al snel achter dat je juist bij zo’n grote club heel weinig meekrijgt van wat er buiten je eigen afdeling gebeurt.

Mijn eerste stage vond ik wat dat betreft veel leuker. The Grand in Amsterdam. Ik ben daar vorig jaar terechtgekomen nadat ik eerst een maand had meegedraaid in het Hyatt in Miami. Vanwege de aanslagen op 11 september werden alle stagiaires naar huis gestuurd, en toen moest ik dus op zoek naar iets anders.

Na m’n stage bij de Jaarbeurs hoop ik af te studeren, zo rond mei, juni zal dat worden. Daarna aan het werk? Nee, ik ben nog jong en wil doorstuderen. Bedrijfskunde of communicatiewetenschappen, ik ben er nog niet uit, maar het wordt hoe dan ook Amsterdam. Daarna een commerciële functie. Marketing of sales. Misschien in de hotellerie, maar het kan net zo goed iets anders worden. Wat dat betreft is de hotelschool een ideale algemene vooropleiding. Een goede basis. Veel meer dan vroeger kun je er alle kanten mee op.’’

Reageer op dit artikel